profiel

Architectenbureau Ir. Louis Erens, architect bna

Twee eigenschappen maken de goede architect: hij beheerst zijn vak, zijn kunst, zo U wilt, en... hij kan luisteren ! Dat perfect functionerend en ook nog mooie huis of gebouw dat als gegoten past op zijn plek, het zou niet geworden zijn wat het is als die ervaren architect niet open had gestaan voor de wensen en het vormgevoel van zijn opdrachtgever...!
En omdat ieder mens of organisatie unieke wensen heeft, begint iedere samenwerking met de architect met een grondige zoektocht daarnaar. Zoals de Maître Tailleur van zijn klant zorgvuldig alle maten neemt en hem vervolgens een uniek maatpak schept, waarin deze zich goed voelt en perfect kan functioneren...

Van de architect vergt deze aanpak grote wendbaarheid. Ons architectenbureau wil zich geen eigen kenmerkende bouwlijnen aanmeten. Dat permitteren we ons omdat wij het idioom van een brede staalkaart aan stijlen beheersen. De foto’s in deze website mogen daarvan getuigen. Het bureau heeft maar éen bouwstijl, dat is zijn gedegen aanpak.

Wij hebben grote ambities! Die zijn in de loop der jaren gegroeid vanuit ons werk als bouwkundig ingenieur en als projectleider bij grote bouwers. Daardoor kunnen wij uitstekend omgaan met de vele disciplines die aan bouwen en verbouwen te pas komen. Denk aan aankoopadvisering, aan het inschatten van de factor onderhoud, aan renovatie, restauratie, verbouw en herbouw, aan vernieuwbouw tot en met complete nieuwbouw. En dit alles voor woningen, kantoren, winkels en alle soorten bedrijven.

Een bijzondere kant van ons werk waaraan wij grote waarde hechten, is de stedelijke of landschappelijke inpassing van gebouwen. Door hun uitstraling communiceren ze met hun omgeving. Dat is een subtiel spel, waarin vragen aan de orde komen als: moet de functie naar buiten duidelijk zijn, moet het gebouw prominent of juist bescheiden in zijn omgeving staan. Dat spel, we gaan het graag samen met onze opdrachtgevers aan !

Architectenbureau Ir. Louis Erens, architect bna
Zandweg 128, 6418 PB Heerlen
M  +31 (0)622384977
E   info@ab-le.nl
Facebook
Linkedin